benecon.eu logo

Take a week to change tomorrow

AES Geo Energy: Ветроенергиен парк “Св. Никола”
В рамките на инициативата ще бъдат организирани образователни сесии с деца между 5 и 15 години от столични училища. В инициативата ще се включат и деца от североизточна България. Целта на проявите е да се стимулира мисленето на децата в посока на оползотворяване на ресурсите и създаване на навици и знания за предимствата на зелената енергия.

Проявата е под егидата на по-голямата европейска инициатива - Европейската енергийна седмица. Кампанията се провежда в цяла Европа в рамките на посочената седмица  и допринася за развитието на енергийната политика на Европейския съюз в областта на възобновяемите енергийни източници, енергийната ефективност, екологичния транспорт и биогоривата.

Децата ще бъдат провокирани да погледнат на проблема и от една специфична гледна точка – тази на изкуството и твореца. Инициативата ще продължи с образователни и творчески ателиета под надслов “Нарисувай ми вятър и слънце…” site_energy-education1.jpg Финал на проекта ще бъде организирането на изложба и хепънинг в европейския ден на вятъра 15 юни 2010.

Инициативата в София се подкрепя от:

banner_midd_21.jpg

 Публикувано на: 17 мар 2010